Pasiruošimas brandoms egzaminams be streso: praktiniai patarimai abiturientams (2)

pasiruosti egzaminams
Nors atėjęs pavasaris ir kasdien šiltėjantis oras kviečia mėgautis bundančia gamta, šis laikotarpis ne visiems yra vien apie tai. Kiekvienam abiturientui šiltėjantis oras yra ženklas, kad brandos egzaminai jau visai čia pat ir ruoštis jiems lieka vis mažiau laiko.

Tačiau panikuoti dėl to tikrai neverta. Atvirkščiai - reikia susikaupti ir ryžtingai semti žinias vardan aukštų brandos egzaminų balų. Tačiau kaip tai padaryti efektyviau, greičiau, ir nepatiriant streso? Nejaugi reikia atsisakyti visų linksmybių, susirasti matematikos, istorijos ar biologijos korepetitorių ir visus vakarus praleisti tūnant namuose su knyga rankose?

Viskas nėra taip baisu, kaip gali iš pradžių pasirodyti. Štai keletas praktinių patarimų, kurie padės abiturientams pasiruošti brandos egzaminams lengviau ir smagiau.

Mokymasis su bendraklasiais

Nors mokslo šaknys karčios - mokymasis neprivalo būti kančia. Atvirkščiai - tai gali virsti linksma veikla. O ar gali būti kas nors linksmiau, nei laiko leidimas su draugais? Mokslo bičiuliai, kurie ruošiasi egzaminams - puikus motyvacijos šaltinis. Jie ne tik padės susikoncentruoti į bendrą tikslą, bet iš jų bus galima pasisemti naujų žinių bei kartu atrasti naujų šaltinių ar išbandyti naujus mokymosi metodus.

Korepetitoriaus pagalba

Jeigu vargsti su tam tikru dalyku, pavyzdžiui - matematika, kompetentingas matematikos korepetitorius gali būti tavo išsigelbėjimas. Jis ne tik padės įveikti visas mokymosi spragas, bet ir duos naudingų patarimų į ką pravartu atkreipti dėmesį ruošiantis matematikos egzaminui.

Žinių kartojimas

Ne veltui sakoma, jog kartojimas - mokslų motina. Tai neabejotinai yra raktas į sėkmę norint efektyviai pasiruošti brandos egzaminams. Žinoma, kartotis žinias galima įvairiai. Skaitant vadovėlius, darantis konspektus, žiūrint prezentacijas ar kitą medžiagą, kurią pavyko sukaupti per ilgus mokymosi metus.

Tačiau neabejotinai vienas efektyviausių ir ko gero, smagiausių kartojimo būdų - tai įrašų žiūrėjimas. Čia pasitarnauti gali vis labiau populiarėjančios nuotolinės pamokos internetu. Vienas iš puikiausių pavyzdžių - Digiklasė. Nors čia pamokos vyksta gyvai, visuomet gali pažiūrėti jų įrašus, jei jauti tam poreikį.

Pertraukos ir poilsis

Visos žinios, kurias susidėsi į galvą taps bevertėmis, jei nuolat jausiesi pervargęs ir nelaimingas. Negana to, pavargus žinias įsisavinti yra gerokai sudėtingiau, nei esant žvaliam ir pailsėjusiam. Svarbu, jog egzamino dieną būtum gerai išsimiegojęs ir pailsėjęs. Tik tuomet galėsi pilnai “išnaudoti” savo smegenis ir prisiminti viską, ką mokeisi pastaruosius 12 metų.

Todėl viso pasiruošimo egzaminams metu privalai rūpintis savo poilsiu bei sveikata. Nepamiršk daryti pertraukų, bendrauti su draugais, užsiimti mėgstama veikla, sveikai maitintis, gerti daug vandens bei kiekvieną naktį gerai išsimiegoti. Trumpai tariant - mokymosi rėžime privalo tilpti ir sveiko gyvenimo būdo rėžimas.

Pasiruošimas brandos egzaminams - neeilinis laikotarpis žmogaus gyvenime. Tačiau šis laikotarpis neprivalo būti nei baisus, nei varginantis. Su tinkamu požiūriu ir laikantis keleto praktinių patarimų, tai gali virsti puikiu laiku! Tikimės, jog patarimai šiame straipsnyje kelionę link egzaminų padarys lengvesnę.

 

 

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
newspaper

Popierinė "Alytaus naujienos" laikraščio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti popierinę "Alytaus naujienos" laikraščio versiją rašykite mums el. paštu: skelbimai@ana.lt ir nurodykite savo vardą, pavardę ir adresą, kuriuo turėtų būti pristatomas laikraštis. Kai tik gausime jūsų laišką, informuosime Jus dėl tolimesnių žingsnių.

newspaper

Prenumeruokite „Alytaus naujienos” elektroninę versiją. Ir kas rytą laikraštį gausite į savo el. pašto dėžutę.