Žurnalisto Romo Sadausko grybų sriuba (2)
Draugams ir sekėjams pageidaujant – dzūkiška zelionkų sriuba.
Šviežiai surinktas sveikas žaliuokes per naktį palikau mirkti pasūdytame šaltame vandenyje.
Ryte švariai nuploviau ir supjausčiau į puodą. Pasūdytame vandenyje viriau ant silpnos ugnies apie 45 minutes, tada sumečiau svogūnus ir smulkiai supjaustytą pusę vytintos kiaulienos dešrelės iš Veisiejų turgaus.
Dar po 10 minučių į puodą keliavo tarkuota morka ir bulvės. Pasūdžiau, pagardinau juodaisiais pipirais ir džiovinto česnako milteliais. Kai bulvės jau atrodė išvirusios, kaitinimą išjungiau, o įsipylęs sriubos į dubenį dar prabaltinau ją puse šaukšto 30 proc. riebumo grietinės.
Skanaus.
Komentarai
Palikite savo komentarą
į puodą pirma papuolė…
Komentaras
į puodą pirma papuolė zelionka, todėl ir sriuba zelionkų. Jeigu pirmiausiai į puodą būtų įdėta bulvė - būtų bulvienė, jeigu morka - morkienė...Tokioj makalynėj neįsivaizduoju zelionkų skonio.
bet druskos daugiausiai toje…
Komentaras
bet druskos daugiausiai toje sriuboje