Žurnalisto Romo Sadausko grybų sriuba (2)

„Alytaus naujienų“ informacija
Romas Sadauskas

Draugams ir sekėjams pageidaujant – dzūkiška zelionkų sriuba. 

Šviežiai surinktas sveikas žaliuokes per naktį palikau mirkti pasūdytame šaltame vandenyje. 

Ryte švariai nuploviau ir supjausčiau į puodą. Pasūdytame vandenyje viriau ant silpnos ugnies apie 45 minutes, tada sumečiau svogūnus ir smulkiai supjaustytą pusę vytintos kiaulienos dešrelės iš Veisiejų turgaus. 

Dar po 10 minučių į puodą keliavo tarkuota morka ir bulvės. Pasūdžiau, pagardinau juodaisiais pipirais ir džiovinto česnako milteliais. Kai bulvės jau atrodė išvirusios, kaitinimą išjungiau, o įsipylęs sriubos į dubenį dar prabaltinau ją puse šaukšto 30 proc. riebumo grietinės. 

Skanaus.

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

    Komentaras

    į puodą pirma papuolė zelionka, todėl ir sriuba zelionkų. Jeigu pirmiausiai į puodą būtų įdėta bulvė - būtų bulvienė, jeigu morka - morkienė...Tokioj makalynėj neįsivaizduoju zelionkų skonio.

Kiti straipsniai