Pavlova desertas: kilmė ir ypatybės (0)
Desertinė Vilniuje „Pavlova“ siūlo paragauti šio kulinarinio šedevro. Kiekvienas jų sukurtas desertas yra galimybė padaryti akimirką ypatingą ir nepakartojamą. Jei norite patirti šį išskirtinį skonį, užsukite į desertinę, esančią Verkių g. 31A, Vilniuje.
Šiek tiek apie Pavlova istoriją
Ana Pavlova – žymi rusų balerina, kuri XX a. pradžioje savo pasaulinio turo metu lankėsi Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje. Balerinos genialus šokimas žavėjo visus. Ji šoko nepakartojamą ir nuolat improvizuojamą šokį kaip mirštančioji gulbė iš baleto „Gulbių ežeras“. Visi buvo sužavėti jos mirštančios gulbės interpretacija, kai jos baltoji šokio suknelė su raudonu brangakmeniu, simbolizuojančiu mirštančios gulbės širdį, kėlė ypatingus jausmus. Būtent siekiant pagerbti šią baleriną ir atsirado Pavlova desertas. Pirma jo versija buvo baltas morengas, atrodantis kaip baltas sijonukas su grietinėle ir raudona braške ant viršaus.
Taigi, pavadinimo „Pavlova“ kilmė aiški, tačiau, dėl fakto, kur – Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje – šis desertas buvo sukurtas, abi šalys nesutaria iki šiol. Ir nesvarbu, kuri pusė yra teisi, Pavlova tapo abiejų šalių nacionaliniu desertu, populiariu įvairių švenčių, o, ypač, Kalėdų proga. Džiugu, jog neatsiejama Australijos ir Naujosios Zelandijos kulinarinės kultūros dalis plačiai išplito po visą pasaulį, ne išimtis – ir Lietuva.
Kur slypi Pavlova populiarumo priežastis?
Jei bent kartą esate ragavę Pavlovą deserto, pagaminto tikro profesionalo, klausimų dėl pastarojo populiarumo ir meilės visame pasaulyje priežasčių tikriausiai nekyla. Jei ne, kviečiame bent teoriškai susipažinti su pagrindiniais šio skanumyno privalumais.
Lengvumas ir subtilumas: Pavlova – tai lengvas desertas, turintis traškią išorę bei minkštą, purią vidinę tekstūrą. Toks tekstūros kontrastas yra tikras malonumas skonio receptoriams, suteikiantis unikalią valgymo patirtį. Dėl deserto lengvumo, pastarąjį galima skanauti net ir po sočių pietų ar vakarienės, nebijant apsunkinti skrandžio.
Estetika. Pavlova – ne tik labai skanus, bet ir itin estetiškas desertas, kuriuo galima papuošti bet kokios šventės saldų stalą. Norite susirinkusiems svečiams sukurti neišdildomą įspūdį? Siūlome rinktis ne tik tradicinės išvaizdos Pavlova tortą, bet ir išskirtinius mini Pavlova desertus, kuriuos galima rasti desertinėje „Pavlova“.
Universalumas. Pavlova – universalus desertas, kurio receptą, o, tiksliau, dekoravimą, galima keisti, atsižvelgiant į sezoną ar individualius jį ragausiančiųjų pageidavimus skonio atžvilgiu. Braškės, kiviai, avietės, mėlynės, pasifloros, įvairiais padažai ar tokie prieskoniai, kaip vanilė, citrina ir pan.: Pavlova desertas suteikia laisvę kulinarinėms fantazijoms.
Be glitimo. Pavlova gaminama iš morengo, kurio pagrindiniai ingredientai yra kiaušinių baltymai ir cukrus, tad šis desertas savo sudėtyje neturi glitimo. Vadinasi, tai – puikus pasirinkimas ir tiems smaližiams, kurie netoleruoja glitimo arba laikosi dietos, kurios vienas iš principų – produktų su glitimo vengimas.
Nesudėtingas paruošimas. Pažvelgus į, sutikite, iš tiesų įspūdingą Pavlova išvaizdą, natūralu, gali kilti mintis, jog tai – didelio meistriškumo reikalaujantis konditerinis šedevras. Tačiau, susipažinus su recepto eiga išsamiau ir, žinoma, pabandžius jį pagaminti savarankiškai, paaiškėja, jog viskas yra gerokai paprasčiau, ypač tiems, kurie jau turi šiek tiek patirties su morengų gamyba. Šio deserto ingredientų sąrašas yra labai paprastas, tad, jei iš pirmo karto ir nesigaus taip, kaip tikėjotės, nenuleiskite rankų ir bandykite iš naujo.
Džiugu, jog Pavlova desertas šiandien vis dažniau atsiduria ir ant mūsų stalo, savo estetika malonindamas akis, o skoniu – gomurį.
Popierinė "Alytaus naujienos" laikraščio prenumerata
Norėdami užsiprenumeruoti popierinę "Alytaus naujienos" laikraščio versiją rašykite mums el. paštu: skelbimai@ana.lt ir nurodykite savo vardą, pavardę ir adresą, kuriuo turėtų būti pristatomas laikraštis. Kai tik gausime jūsų laišką, informuosime Jus dėl tolimesnių žingsnių.
Komentarai
Palikite savo komentarą