Patiekalų kūrėjas Magomedas – apie idilišką vakarienę ir autentišką kugelį (0)
„Mūsų virtuvė – tradicinė, madų nesivaikome, gaminame tai, kas populiaru buvo daugelio vaikystėje, jaunystėje, ką mėgo gaminti mūsų tėvai. Pavyzdžiui, mes siūlome burokėlių vinigretą, tiesa, alytiškiai šią daržovę vadina kitaip, baršteliais“, – savos virtuvės tendencijas apibūdina Magomedas, senų patiekalų receptų atgaivintojas ir naujų kūrėjas.
Kokių pagrindinių taisyklių jis laikosi kurdamas receptus? Kokia filosofija vadovaujasi? „Svarbiausia – derinti ingredientus, juos parinkti iš tos pačios vietos: žemėje augančius derinti prie kitų žemėje augančių, neimti nokstančių ant medžių. Geriausia derinti toje pačioje terpėje augančius. Dažniausiai kuriu patiekalus iš mėsos, pateikiamos įvairiais pavidalais. Pasitaiko, kad prireikia per trumpą laiką kažką pagaminti. Mano rekordas – skryliai, kuriuos be jokio išankstinio pasiruošimo pagaminau per 25 minutes“, – sako populiarių maisto namų vadovas.
Prie efektingiausių patiekalų profesionalus receptų kūrėjas priskiria krokodilo šlaunelių kepsnį.
Pasidomėjus, kokią vakarienę Magomedas vadina idiliška, atitarė: „Vakarais mėgstu pasiskrudinti kelias riekeles duonos, užsitepti bazilikų padažo, paskaninti Kamambero sūriu. O su „Alytaus naujienų“ skaitytojais pasidalinsiu mūsų virtuvės autentiško bei skanaus kugelio receptu. Tai senas patiekalas, tokį kugelį ne viena šeimininkė gamino prieš 40 metų, kai dar nebuvo populiarus aliejus ir visi savose virtuvėse naudojo kiaulės taukus. Juos reikia smulkiai sumalti ir gerai pakepinti, o bulves sutarkuoti stambesne tarka. Kai susimaišo spirgučiai su stambesniais tarkiais, gaunasi ne palaida masė, o rupesnė tekstūra. Toks kugelis būna traškus ir aromatingesnis“, – puikiai lietuviškai kalba Magomedas.
Jis trumpai supažindina ir su savo šeimos kilme: „Mano mama – lietuvė, tėtis – kilęs iš Dagestano, taigi 50 procentų esu lietuvis.“
Komentarai
Palikite savo komentarą