„Draugystės“ pyragas su tiršta uogiene (0)

draugystės pyragas
Alytiškė Gitana Stramskienė siūlo skanaus ir ne itin brangiai pagaminti kainuojančio, jos artimųjų išgirto „Draugystės“ pyrago receptą.

„Draugystės“ pyragui reikės: 400 g miltų, 160 g sviesto, 130 g cukraus, 2 kiaušinių, 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių.

Įdaras gaminamas iš 260 g varškės, 1 kiaušinio, 200 g cukraus, žiupsnelio vanilinio cukraus. Dar reikės tirštos uogienės. „Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir vanilino cukrumi. 

Pilame kepimo miltelius. Mušame kiaušinius, maišome. Kai cukrus ištirps, pilame miltus. 

Gautą tešlą padaliname į dvi dalis. Vieną dalį kočiojame, ja išklojame skardą ir subadome šakute. 

Šaunam į iki 180° laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame kol gražiai pagelsta. 

Tada išėmus atvėsiname. Pilame uogienę, po to varškės masę ir likusia iškočiota tešla apdengiame. 

Tuomet dar patepame kiaušinio plakiniu ir lieka tik iškepti, o atvėsintą skaniai suvalgyti“, – moko Gitana.

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Kiti straipsniai