Ar kanapių aliejus gali padėti metant svorį? (3)

kanpių aliejus

Sveika mityba – vis populiaresnė tema ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Pastaraisiais metais tapo ne tik populiaru, bet net madinga rūpintis savo sveikata ir sveika gyvensena. Todėl vis daugiu žmonių, ieškodami tinkamų produktų vakarienei, vis dažniau užsuka į ekologiškų prekių parduotuves ir parduotuvių skyrius. Vienas tokių produktų – Lietuvoje žaibiškai populiarėjantis GARA KARMA šalto spaudimo kanapių aliejus

Kanapių aliejaus privalumai

Kanapių aliejus – tai natūralus ir ekologiškas produktas, kuris gali praturtinti Jūsų kasdienę mitybą ir suteikti Jums dar daugiau energijos. Tai ne tik mitybos specialistų ir asmeninių trenerių, bet ir sportuojančių bei lieknėjančių žmonių pamėgtas produktas, užtikrinantis geriausius rezultatus.

Pirmiausia todėl, jog kanapių sėklų aliejus gaminama iš pluoštinių kanapių. Tai pastaruoju metu smarkiai Lietuvoje populiarėjanti augalų kultūra. Tiesa, ankščiau ji buvo gerokai populiaresnė nei dabar, nes savo istorija ji mena dar iki senovės Egipto laikų. Būtent tuomet pluoštinės kanapės buvo puikiai žinomos daugeliui tautų ir plačiai naudojamos kasdieniame žmonių gyvenime. Pirmiausia todėl, jog tai patikimas ir ekologiškas produktas, kuris gali būti naudojamas įvairiose srityse.

Be to, senaisiais laikais pluoštinės kanapės buvo labai naudingos dėl to, kad yra nereiklios dirvai ir aplinkai, jos kuo puikiausiai auga vidutinėje klimato juostoje, o derliaus duoda itin daug. Jų nereikia nei tręšti, nei papildomai prižiūrėti, o naudoti galima visas augalo dalis.

„Ekologišku maistu ir maisto papildais prekiaujame senokai ir pastebime, jog šiuo metu Lietuvoje sparčiai daugėja tokių žmonių, kurie nori sveikai maitintis. Ankščiau tai būdavo daugiau sezoninis dalykas, kuris ypač populiarėdavo metų pradžios ir pavasario pabaigoje, kai žmonės ruošdavosi vasaros sezonui. Tuo tarpu dabar sveika mityba besidominčių žmonių gausu ištisus metus ir tai rodo visuomenės brandumą“, - sako UAB Gera Karma vadovas Andrejus Petruša.

Jis sako, turintis patarimų visiems, norintiems sulieknėti ir pasijusti geriau. Svarbiausia – tinkamas požiūris. „Dažnai manome, jog geriausius rezultatus pasiekti galima tik imantis drastiškų priemonių. Kiekvienais metais girdime liūdnų istorijų, kaip merginos, drastiškai norėdamos sulieknėti ne tik imasi bado dietų, bet ir ryžtasi vartoti įvairius preparatus. Netgi tokius, kurie uždrausti rinkoje ir kelia pavojų jų sveikatai. Tačiau tokie būdai išvargina ir organizmą, ir žmogaus psichiką, nes badaujant nuolat galvojama apie maistą. Tuo tarpu yra daug lengvesnis variantas - tinkama mityba. Mūsų parduodami kanapių produktai, tokie kaip kanapių sėklų aliejus – viena iš priemonių, galinčių padėti daugeliui, norinčiam sulieknėti. Pirmiausia todėl, kad tai sveikas produktas, be to, tai tikra baltymų bomba tad praturtinus sveikos mitybos racioną šiuo priedu, nejausite alkio. O tiems, kurie nori sumažinti porcijas ir jausti daugiau energijos, verta pagalvoti apie kanapių miltelius, kuriuos galima naudoti plakantis pieno kokteilį pusryčiams ar vakarienei“, - teigia Andrejus.

" "

Pasak jo, kanapių aliejus naudojamas lygiai taip pat kaip bet kurie kiti augaliniai aliejai. Tačiau jis neapsunkina organizmo ir nesukelia virškinimo problemų. Jis primena, jog labai dažnai dietos ir netinkama mityba pirmiausia atsiliepia žmogaus virškinimui: „Šiuo metu labai populiaru laikytis baltyminės dietos, tačiau tai nėra geriausias sprendimas, norint numesti svorio. Pirmiausia todėl, kad baltymuose esantys fermentai gali apsunkinti virškinimą ir taip sukelti rimtų sveikatos sutrikimų. Būtent todėl tokios dietos padeda toli gražu ne visiems, o besilaukiančioms ar maitinančioms mamoms bei žmonėms, sergantiems skrandžių ligomis, jos iš viso nepatartinos. Tuo tarpu natūralios kanapių sėklos iš kurių ir gaminamas kanapių sėklų aliejus neturi jokių medžiagų, kurios apsunkintų virškinimą. Priešingai, toks pagardas padeda virškinimui ir praturtina organizmą reikalingomis medžiagomis. Kanapių aliejus aprūpina organizmą ne tik baltymais, bet ir vitaminais, kalciu, magniu bei įvairiais mikroelementai.“

Kaip teigia A.Petruša, kanapių aliejus gali praturtinti daugybę Jūsų kasdienių patiekalų. Rezultatas ne tik Jus nustebins, bet ir nudžiugins. Išmėginkite savo namuose kelis paprastus patiekalus, kurie tinka ne tinka lieknėjant ir sveikai maitinantis.

 

Daržovių salsa:

Reikės:

2 pomidorai

2 agurkai

0,5 paprikos

1 raudonas svogūnas

200 gr. žaliųjų marinuotų alyvuogių

200 gr. feta sūrio

3 valg. š. Kanapių sėklų aliejaus

 

Gaminimo eiga:

Visas daržoves supjaustykite kubeliais, viską sumaišykite dubenyje, tuomet ant viršaus dekite gabalėlius fetos sūrio. Baigiamasis ingredientas – kanapių aliejus. Pašlakstykite jo ant salotų, palikite pastovėti 5 minutes ir skanaukite. Puikus patiekalas ne tik dienai pradėti, bet ir norint numalšinti vakare kilusį alkį, kai regis, galėtumėte sukirsti ir didelę porciją cepelinų.

 

Špinatų garnyras:

Reikės:

200 gr. mažųjų špinatų

2 raudoni pomidorai

100 gr. mocarelos sūrio

3 valg. š. kanapių aliejaus

 

Gaminimo eiga:

Supjaustykite pomidorus ir sumaišykite dubenyje su špinatais. Į atskirą dubenį supjaustykite mocarelos sūrį. Tuomet pašlakstykite sūrį kanapių aliejumi. Padėkite į šalį kelioms minutėms, kol GERA KARMA kanapių sėklų aliejus įsigers į sūrį. Tuomet sūrio gabaliukus sukrėskite į dubenį su salotomis ir sumaišykite. Puikiai tiks patiekti prie žuvies ar paukštienos patiekalų, o taip pat tiks ir kaip sveikas bei sotus užkandis tarp valgymų.

 

CBD aliejus

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
newspaper

Popierinė "Alytaus naujienos" laikraščio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti popierinę "Alytaus naujienos" laikraščio versiją rašykite mums el. paštu: skelbimai@ana.lt ir nurodykite savo vardą, pavardę ir adresą, kuriuo turėtų būti pristatomas laikraštis. Kai tik gausime jūsų laišką, informuosime Jus dėl tolimesnių žingsnių.

newspaper

Prenumeruokite „Alytaus naujienos” elektroninę versiją. Ir kas rytą laikraštį gausite į savo el. pašto dėžutę.