Velykoms Viktorija siūlo lengvą špinatų tortą, kurio biskvito spalva primena žalią pavasarį (0)
Saldus hobis tapo darbu
Jei ne pandemija, tai ekonominiai iššūkiai, o dabar dar ir karas Ukrainoje – kaip sulaukti to ramaus ir sėkmingo momento savo verslui pradėti? Pastarųjų metų patirtys rodo, kad reikia ne laukti, o ieškoti privalumų esamoje situacijoje.
Apželdinimo specialybę įgijusi alytiškė Viktorija nuo vaikystės labai mėgo gaminti, o šiuo metu, augindama pusketvirtų metų dukrytę, nusprendė grįžti prie šio pomėgio.
„Esu pradedančioji konditerė, bet labai stengiuosi tobulėti. Kviečiu paragauti mano desertų. Prižadu, kad tikrai nenusivilsite. Galiu pasiūlyti įvairių tortų, kanelių, panakotos, keksiukų, popsiukų“, – taip Viktorija prisistato feisbuko profilyje „Viktorijos desertai“.
Šia veikla alytiškė užsiėmė sausį, prieš tai baigusi Užimtumo tarnybos pasiūlytus persikvalifikavimo kursus. Juos vedė Ingrida Mankuvienė – profesionali konditerė, Alytaus profesinio rengimo centro konditerijos profesijos mokytoja. Motyvacija buvo pagrindinis Viktorijos variklis, nes jai labai patinka gaminti, o ypač – saldumynus.
„Tortų gaminimas – mano hobis nuo vaikystės. Kursų metu dar išmokau gaminti įvairius desertus, kurie dabar labai populiarūs. Baigus šiuos kursus, reikia pusę metų dirbti ir aš nusprendžiau pamėginti imtis individualios veiklos“, – pasakoja Viktorija.
Pati saldumynų nemėgsta
Viktorija juokauja: labiausiai dėl jos pomėgio gaminti džiaugiasi draugai ir artimieji. Mama šiuo metu gyvena užsienyje, taigi visų naujų tortų paskanauti tenka močiutei, draugai taip pat apdalijami saldumynais. Ji pati nėra didelė konditerijos mėgėja. Ragauja tiek, kiek būtina suprasti, ar gaminys pavyko.
Viktorijai visada įdomiau ne kartoti tai, kas jau išmokta, bet išbandyti kažką naujo. Žinoma, džiugina, kad klientai atranda, kas jiems patinka. Sprendžiant pagal užsakymų populiarumą, firminis „Viktorijos desertų“ gaminys – tortas „Juodasis miškas“. Jo pagrindą sudaro šokoladinis biskvitas, perteptas šokoladiniu ganašu, vyšniomis, grietinėle. Klientai taip pat labai pamėgo kaneles, panakotas ir įvairius kitų rūšių desertus, „popsiukus“ šventėms, keksiukus.
Norėtų įkurti kavinę-kepyklėlę
Savo gaminius Viktorija kol kas reklamuoja tik feisbuke, o sukurti gaminių pateikimo dizainą jai padeda draugė. Džiaugiasi, kad klientai paragauja ir sugrįžta, nes reklama iš lūpų į lūpas yra pati veiksmingiausia.
„Moku gaminti įvairius tortus, taigi pasitaiko, kad klientas tiesiog pasako, kokie tortai jam patinka, ir aš galiu pagaminti, netgi įmanoma iš kelių receptų norimą gaminį „sukonstruoti“, – įsitikinusi V.Žilinskaitė.
Ne paslaptis, kad daugeliui norisi išbandyti naujų skonių, taigi ir konditerijos klasika yra „perskaitoma“ naujai. Pavyzdžiui, Viktorijos manymu, labai vykęs mums dar neįprasto šokoladinio „Napoleono“ skonis, šiam gaminiui naudojami šokoladiniai lakštai ir pertepimas.
Improvizacijai galimybių suteikia panakotos desertas, nes jam galima naudoti įvairias uogas – mėlynes, braškes bei pasifloros vaisius.
Pašnekovė atvirauja apie savo svajonę: ateityje norėtų įkurti kavinę-kepyklėlę, kurioje būtų gaminami įvairūs tortai, desertai, kiti kepiniai, kurių čia pat būtų galima ne tik nusipirkti, bet ir paskanauti prie kavos. Labai tikisi, kad tokia kepyklėlė galėtų būti populiari ir Alytuje.
Konditerijoje naudojami net špinatai
Vos už savaitės – Velykos, o šiai šventei, pasirodo, taip pat galima atrasti naujų įdomių konditerijos derinių. Jei dar neragavote, Viktorija siūlytų pasirinkti gaivų špinatų tortą, kuriam naudojamas... žalios spalvos biskvitas. Jo sudėtyje – natūralūs špinatai. Tačiau jų skonio valgydami nejausite, taigi, net ir šios daržovės nemėgstantys, torto vien dėl jo pavadinimo atsisakyti neturėtų. Juolab žalia spalva – puikus velykinio stalo akcentas, tortas lengvas ir tinkamas švenčių periodui, kai meniu ir taip gausus.
„Galimi keli špinatų torto receptai. Vienas – su mėlynių, kitas – su smaragdo žalumo pertepimu, kuris gaminamas iš graikiško jogurto su braškėmis ir kelių rūšių žele“, – pasakoja „Viktorijos desertų“ įkūrėja.
Jaunoji konditerė linki ne tik didžiųjų metų švenčių proga, bet ir kasdienybėje pasilepinti rankų darbo saldumynais. Ji pastebi tendenciją, kad populiarėja desertai, kurie ir šventinį stalą papuošia, ir kasdienybėje šventę gali sukurti, net jei tai, pavyzdžiui, tiesiog sekmadienio pusryčiai su kava.
Popierinė "Alytaus naujienos" laikraščio prenumerata
Norėdami užsiprenumeruoti popierinę "Alytaus naujienos" laikraščio versiją rašykite mums el. paštu: skelbimai@ana.lt ir nurodykite savo vardą, pavardę ir adresą, kuriuo turėtų būti pristatomas laikraštis. Kai tik gausime jūsų laišką, informuosime Jus dėl tolimesnių žingsnių.
Komentarai
Palikite savo komentarą